Kókuszos piskóta rolád túrós-homoktövis zselés töltelékkel

Az őszi kirándulások, séták után jöhet a jól megérdemelt meleg homoktövis tea és hozzá egy könnyű homoktövises desszert. Próbáld ki Te is ezt a finom Kókuszos Piskóta tekercset túrós- homoktövis zselé töltelékkel.

A piskóta tészta elkészítése : 4 tojás, 12 dkg porcukor, 1 vaniliás cukor, 10 dkg liszt, 2 dkg kókuszreszelék,

A túrókrémhez: 40 dkg Mascarpone (vagy ki lehet váltani bármilyen krémtúróval), 15 dkg vaj, 12 dkg porcukor

A töltelékbe a Homoktövis zselé:

180 g (Dr. Fitokup Kft.-s) Homoktövis zselé (beszerezhető a www.homoktovis.hu webáruházban, a Homoktövis Mintaboltban vagy a Szaküzletekben )

homoktövis zselé

Először a túrókrémmel foglalkozunk. Magas tejszíntartalmú vajat felolvasztunk, mixerrel felverjük, fokozatosan hozzáadva  a porcukrot.

homoktövis zselé

A mascarpone sajtot szétnyomkodjuk a csomagolásában és további felverés közben kis fordulaton hozzáadjuk a porcukros vajhoz.

homoktövis zselé

Felverjük a krémet a mixerrel alacsony fordulaton. A kész túrókrémet eltesszük a hűtőbe.

homoktövis zselé

A kókuszos piskóta készítéséhez szétválasztjuk a tojássárgáját és fehérjét, és felverjük a tojásfehérjét a porcukorral jó keményre, és folytatva a keverést egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.

homoktövis zselé

A lisztet összekeverjük a kávédarálóval megaprított kókuszreszelékkel. Ebbe a keverékbe beleöntjük a tojásos masszát, nagy fordulatú mixer mellett.

homoktövis zselé7. kép

A tepsit sütőpapírral béleljük, elegyengetjük rajta az előkészített tésztát, úgy hogy a réteg 5-7 mm vastagságú legyen .A 180 fokon előmelegített sütőbe 10-12 percet sütjük. Azt, hogy megsült-e a piskóta azt fafogpiszkálóval tudjuk ellenőrizni, tűpróbát végzünk, ha a piskóta közepébe benyomjuk, akkor a fogpiszkáló száraz kell , hogy maradjon.

homoktövis zselé

Kivesszük a piskótát a sütőből, ráfordítjuk egy konyharuhára a sütőpapírral fölfelé, óvatosan levesszük a sütőpapírt, amelyen a piskóta kisült.

homoktövis zselé

Vékonyan megkenjük a homoktövis zselével, cukrász lapátkával egyenletesen elegyengetjük a tésztán

homoktövis zselé

Majd a Homoktövis zselére pedig rákenjük a túrókrémet , végül feltekerjük a piskóta roládot.

homoktövis zselé

Érdemes az asztalon görgetni a roládot, majd levágni a két végét , végül porcukorral és kókuszreszelékkel megszórni. A piskóta tetejét végül homoktövisbogyókkal dekorálhatjuk. Fogyasztás előtt a roládot célszerű néhány órára elrakni a hűtőbe. Ezt követően fogyasztható, de a mértékletesség szabályait azért mindig tartsuk szem előtt. 🙂

forrás: gotovim.ru