SÜLT ALMA VAGY DATOLYASZILVA – HOMOKTÖVISSEL RECEPT

DATOLYASZILVA: LÁGY ÍZÉVEL AZ EGÉSZ CSALÁDOT LEVESZI A LÁBÁRÓL. EGYSZERŰ ÉS ISTENI CSEMEGE!

A receptet készítheted almával, datolyaszilvával vagy akár körtével is, a Homoktövis jól illik mindegyik felsorolt gyümölcshöz.

Hozzávalók:

  • 3 alma v. datolyaszilva/esetleg körte
  • fél marok homoktövis bogyó (lehet fagyasztott is)
  • 2 evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál fahéj

Elkészítése: A megmosott gyümölcsöt, kimagozás után kb. 1-2 cm vastag szeletekre szeleteljük, majd egy öntött vas serpenyőben körkörösen elrendezzük, megszórjuk fahéjjal kb. negyed órát sütjük 130 fokon majd tűpróbát végzünk,ha puha akkor kivesszük rászórjuk a fél marok homoktövist, meglocsoljuk mézzel és máris kész az isteni csemege. Akár Vasárnapi ebéd utáni desszertként vagy könnyű uzsonnaként is tálalható (esetleg öt órai teához.)