Ha ti is úgy rajongtok a Snidlingért vagy más néven Metélőhagymáért, mint én bizonyára hozzám hasonlóan mindenhez azt ennétek. Bevallom alig várom a tavaszt, hogy frissen szüretelhessem eme fűszert és ültethessem kiskertembe. Ilyenkor szinte Snidlinget, snidlinggel eszünk, jöhet a snidlinges vajkrém rozskenyérből készült pirítósra, snidlinges tojás, snidlinges krumplipüré, de gazdagon kap a húsleves, és még a túrós csusza is belőle.
Hozzávalók:
3 db Jérce tojás
1 fél marék snidling
1 paradicsom
1 ek. oliva vagy napraforgó olaj
Elkészítése: 1 tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, majd az olaj hozzáadása után, amikor már serceg az olaj, felütjük a tojásokat, amikor félkész rászórjuk a snidlinget majd fedő alatt addig sütjük, amíg a teteje még enyhén ráncos marad, aki keményebben szereti úgy tovább süti. Friss paradicsommal, Kaliforniai paprikával tálaljuk. A jércetojások nagyon értékesek minden gazda számára, kiváló fehérjeforrás.
A reggeli italhoz 2 db friss (bio) céklát fél liter vizzel nutribuletben összeturmixolunk.
Jó étvágyat!