Snidlinges Jérce tojás – paradicsommal, Bio Céklalével (tojásban a csoda, reggeli fehérjeforrás)

Ha ti is úgy rajongtok a Snidlingért vagy más néven Metélőhagymáért, mint én bizonyára hozzám hasonlóan mindenhez azt ennétek. Bevallom alig várom a tavaszt, hogy frissen szüretelhessem eme fűszert és ültethessem kiskertembe. Ilyenkor szinte Snidlinget, snidlinggel eszünk, jöhet a snidlinges vajkrém rozskenyérből készült pirítósra, snidlinges tojás, snidlinges krumplipüré, de gazdagon kap a húsleves, és még a túrós csusza is belőle.

Hozzávalók:

3 db Jérce tojás

1 fél marék snidling

1 paradicsom

1 ek. oliva vagy napraforgó olaj

 

Elkészítése: 1 tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, majd az olaj hozzáadása után, amikor már serceg az olaj, felütjük a tojásokat, amikor félkész rászórjuk a snidlinget majd fedő alatt addig sütjük, amíg a teteje még enyhén ráncos marad, aki keményebben szereti úgy tovább süti. Friss paradicsommal, Kaliforniai paprikával tálaljuk. A jércetojások nagyon értékesek minden gazda számára, kiváló fehérjeforrás.

A reggeli italhoz 2 db friss (bio) céklát  fél liter vizzel nutribuletben összeturmixolunk.

Jó étvágyat!