Rostban gazdag zabos-datolyás reggeli süti (keksz) – Homoktövis Magliszttel

élelmi rostban gazdag zabos-datolyás süti

Szeretek kísérletezni a konyhában, sütés-főzésnél általában ránézésre szoktam hozzáadni a hozzávalókat, ezt a sütit is így készítettem, de mivel a kislányomnak is bejött ez a rostdús tízórai süti és nem kezdett hangos „pfújj”-ogásba, sőt még másnap is kérte, hogy pakoljak az iskolába belőle, ezért megpróbáltam visszaemlékezni és rekonstruálni a receptet.  😊

Hozzávalók:

250 g zabpehely (gluténmentes)

10 dkg mandula (megőrölve)

5 dkg mogyoró

1 marék magozott datolya

2 evőkanál homoktövis magliszt

3 evk. holland zsírszegény, cukormentes kakaópor

4 evk. bio kókuszvirágcukor

1 tojás

1 pohár mandulatej vagy kókusztej

1 evk. zöldbanán liszt

1 kis kanál foszfátmentes sütőpor

Elkészítése:

A mandulát, mogyorót kisebb darabokra vágjuk vagy őröljük, a datolyát két részre osztjuk, egyik felét apróra vágjuk, majd az összes összetevőt egy tálba tesszük és elkeverjük, a legvégén adjuk hozzá a mandulatejet (annyi kell, hogy formázható legyen, ne legyen túl híg ). Majd sütőfóliával kibélelünk egy tepsit, lapos keksz formákat készítünk belőle, – (de akinek jobban tetszik muffin formába is kanalazhatja) – a közepébe finoman belenyomkodunk egyenként egy fél vagy egész datolyát, majd 160 Celsius fokon 20-30 percig sütjük, érdemes többször megnézni. Ez egy kiváló élelmi rostban gazdag reform süti gyereknek, felnőttnek egyaránt reggelire, uzsonnára. (Ha nincs otthon mandula tej, joghurttal is készíthetjük.)