Szezonális nyári gyümölcsök – gyorsan elkészíthető diétás süteményekkel.
Reform Meggyes Süti Recept
Hozzávalók/4 adag:
2 dl zsírszegény joghurt (Ez lesz a mérőpoharunk is = 1 bögre)
1 bögre zabpehely liszt
1 evőkanál konjac liszt (Fő hatóanyaga, amely az összetevők között a legfontosabb is a glükomannán, amelynek köszönhetően egy több szempontból is értékes élelmiszerről és termékről beszélhetünk. A glükomannán egy vízben oldódó növényi rost, amelynek köszönhetően a konjac számos gyógyhatása és egészségügyi előnye mellett súlycsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. A vízben oldódó élelmi rostok közül a glükomannán a legkiválóbb, amely egyedülálló módon képes a tömegének többszörösét vízben megkötni.)
1 evőkanál zöldbanán liszt
1 evőkanál Homoktövis magliszt
Másik Bögrébe bele mérjük az előzőleg felsorolt 1-1-1 evőkanál 3-féle lisztet és
Barna rizsliszttel kipótoljuk, hogy 1 teljes bögrét kapjunk
1 bögre Eritritol (igény szerint steviaval vagy bio kókuszvirágcukorral)
1 vanilia rúd (vagy 1 csomag vaniliás cukor – ha ennyi bűnőzés belefér)
1 cs. sütőpor
1 csipet só
2 db tojás
1 dl = ½ bögre napraforgóolaj vagy kókuszolaj
1 evőkanál zsírszegény tejföl
1 marék gluténmentes zabpehely (gyümölcs alá megszórni)
½ kg-1 kg kimagozott meggy
ELKÉSZÍTÉS:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk és leitatjuk, kettéválasztjuk. A tésztához valókat összekeverjük. Előszór a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot adagolva, közben kevergetjük. Legvégén az olajat dolgozzuk össze a tésztával, jól elkeverve az egészet. Egy majdnem kenyérállagú tésztát kapunk, melynek színe sötétebb mint a hagyományos fehérlisztes sütiknél, szinte mákosnak tűnik. 😊
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a masszát beleöntjük (óvatosan mozgassuk meg a tepsit, hogy a massza egyenletesen elosztódjon). Mielőtt a tetejét megrakjuk meggyel, megszórjuk zabpehyellyel, hogy ne levesedjen meg a tészta alatta.
Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbáig).
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30×20 cm