Reform Meggyes Süti (RECEPT) – Bármilyen nyári gyümölccsel elkészíthető

REform meggyes süti recept Homoktövis Magliszttel, diétásan

REform meggyes süti recept Homoktövis Magliszttel, diétásan 

Szezonális nyári gyümölcsök – gyorsan elkészíthető diétás süteményekkel.

Reform Meggyes Süti Recept

Hozzávalók/4 adag:

2 dl zsírszegény joghurt (Ez lesz a mérőpoharunk is = 1 bögre)

1 bögre zabpehely liszt

1 evőkanál konjac liszt (Fő hatóanyaga, amely az összetevők között a legfontosabb is a glükomannán, amelynek köszönhetően egy több szempontból is értékes élelmiszerről és termékről beszélhetünk. A glükomannán egy vízben oldódó növényi rost, amelynek köszönhetően a konjac számos gyógyhatása és egészségügyi előnye mellett súlycsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. A vízben oldódó élelmi rostok közül a glükomannán a legkiválóbb, amely egyedülálló módon képes a tömegének többszörösét vízben megkötni.)

1 evőkanál zöldbanán liszt

1 evőkanál Homoktövis magliszt

Másik Bögrébe bele mérjük az előzőleg felsorolt 1-1-1 evőkanál 3-féle lisztet és

Barna rizsliszttel kipótoljuk, hogy 1 teljes bögrét kapjunk

1 bögre Eritritol (igény szerint steviaval vagy bio kókuszvirágcukorral)

1 vanilia rúd (vagy 1 csomag vaniliás cukor – ha ennyi bűnőzés belefér)

1 cs. sütőpor

1 csipet só

2 db tojás

1 dl = ½ bögre napraforgóolaj vagy kókuszolaj

1 evőkanál zsírszegény tejföl

1 marék gluténmentes zabpehely (gyümölcs alá megszórni)

½ kg-1 kg kimagozott meggy

 

ELKÉSZÍTÉS:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk és leitatjuk, kettéválasztjuk. A tésztához valókat összekeverjük. Előszór a lisztet, a cukrot, a vaníliás  cukrot és a sütőport. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot adagolva, közben kevergetjük. Legvégén az olajat dolgozzuk össze a tésztával, jól elkeverve az egészet. Egy majdnem kenyérállagú tésztát kapunk, melynek színe sötétebb mint a hagyományos fehérlisztes sütiknél, szinte mákosnak tűnik. 😊

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a masszát beleöntjük (óvatosan mozgassuk meg a tepsit, hogy a massza egyenletesen elosztódjon). Mielőtt a tetejét megrakjuk meggyel, megszórjuk zabpehyellyel, hogy ne levesedjen meg a tészta alatta.

Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbáig).

sütési hőfok: 180°C

sütési mód: alul-felül sütés

tepsi mérete: 30×20 cm