Zselés Homoktövises cukor

Egy nagy fazékba, áztassuk be zselatint hideg vízben öt percig. Keverje hozzá a forró vizet, amíg zselatin feloldódik.
Adjuk hozzá a lésűrítményt, és keverjük hozzá a cukrot. Forraljuk fel, közepes- vagy magas hőfokon – és forraljuk 25 percig. Keverjük folyamatosan. Öntsük ki edényekbe könnyebb úgy dolgozni vele a későbbiekben. Fedjük be és hűtsük le egy éjszakán át a hűtőben. Vágjuk a zselatin 1-1 ½ cm-es kockákra forró vízben mártott késsel. Külön-külön vonjuk be minden oldalukat kristálycukorral. Helyezzük viaszos papírra, és hagyjuk szobahőmérsékleten két napon át kristályosodni. Légmentesen záródó tartályban tároljuk.
Recept Nyomtatása
Zselés Homoktövises cukor
Mennyiség
személy
Hozzávalók
  • 4 evőkanál Zselatin
  • 1 csésze hideg víz
  • 1 csésze forró víz
  • 2 csésze cukor v. nyírfacukor
  • 1 csésze Homoktövis Lésűrítmény (sárgás barna) ízlés és szín szerint használhatunk Homoktövis Lésűrítményt Pirosszőlőhéjkivonattal (piros színű lesz ekkor) vagy Homoktövis Instant Teából készítünk egy mézes Homoktövis gyümölcslét (sárga). (Extra cukor a bevonathoz -1 csésze = 250 ml)
Mennyiség
személy
Hozzávalók
  • 4 evőkanál Zselatin
  • 1 csésze hideg víz
  • 1 csésze forró víz
  • 2 csésze cukor v. nyírfacukor
  • 1 csésze Homoktövis Lésűrítmény (sárgás barna) ízlés és szín szerint használhatunk Homoktövis Lésűrítményt Pirosszőlőhéjkivonattal (piros színű lesz ekkor) vagy Homoktövis Instant Teából készítünk egy mézes Homoktövis gyümölcslét (sárga). (Extra cukor a bevonathoz -1 csésze = 250 ml)