HOMOKTÖVISES ZSELÉS BOMBA

A  zselatin port a fél liter vízzel duzzasztjuk, majd lábasban közepes hőmérsékleten felmelegítjük a már hozzáadott homoktövis pasztával, és a már bekevert 1 kv.csésze Homoktövis Instant teával, mézzel. (ami nem szabad, hogy túl forró legyen!, addig kevergetjük míg az összetevők jól elkeverednek, homogenizálódnak (elolvadnak). Végül folyékony állagúnak kell lennie.

Recept Nyomtatása
HOMOKTÖVISES ZSELÉS BOMBA
Mennyiség
személy
Hozzávalók
  • 1 evőkanál Homoktövis Paszta fagylalthoz (vagy 200 g fagyasztott homoktövis bogyó)
  • 9 g zselatin por
  • 3 evőkanál méz
Csokoládé a tetejére:
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 evőkanál méz
Mennyiség
személy
Hozzávalók
  • 1 evőkanál Homoktövis Paszta fagylalthoz (vagy 200 g fagyasztott homoktövis bogyó)
  • 9 g zselatin por
  • 3 evőkanál méz
Csokoládé a tetejére:
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 evőkanál méz
Elkészítés
  1. A zselatin port a fél liter vízzel duzzasztjuk, majd lábasban közepes hőmérsékleten felmelegítjük a már hozzáadott homoktövis pasztával, és a már bekevert 1 kv.csésze Homoktövis Instant teával, mézzel. (ami nem szabad, hogy túl forró legyen!, addíg kevergetjük míg az összetevők jól elkeverednek, homogenizálódnak (elolvadnak). Végül folyékony állagúnak kell lennie.
  2. Vegye le az edényt a tűzről, és öntse desszertes poharakba, teás csészében is nagyon mutatós lesz!
  3. Majd 3-4 órára tegyük hűvös helyre (erkély, hűtő, stb.), addig hűtjük le amíg egy kicsit zselés állagú nem lesz, olyan pudingos, (vagyis már nem folyékony állagú).
  4. A tetejére tehetünk csokimázat: a csokimázhoz szükséges összetevőket egy tálba tesszük, gőzfürdő felett összeolvasztjuk, majd a már lehűtött poharakba töltött homoktövis zselénk tetejére önjük, spatulával elegyengetjük és szintén hűtőbe tesszük (dermedésig).
  5. Tálalhatjuk csészében, de kifordíthatjuk egy tányérra is, sőt a zselét előzőleg félbe vághatjuk mielőtt ráöntjük a csokimázat, így alacsonyabb lesz, de többet kapunk belőle (pl. vendégvárásnál ez hasznos lehet). Fogyasztáskor az első kanálnál egy kicsit erősebben kell megtörni a kitinpáncélt, jaj bocsánat csokipáncélját :)) Jó étvágyat kívánunk! Ha fagyasztott homoktövisbogyóval dolgozunk akkor előtte turmixoljuk 300 ml vizzel, így friss gyümölcslét kapunk, de egy finom szitán keresztül (v. sajtvásznon) a pépet külön szedjük. Zselatinpor helyett használhatunk zselatinlapocskákat is, ez esetben 5 zselatin lapot használunk.
Megjegyzés

vagy csak simán gőz fölött megolvasztunk egy tábla étcsokit, 2 dkg vajjal (nem kötelező) elkeverjük és így öntjük rá a már megdermedt zselénkre.