Homoktövises energia szelet

Recept Nyomtatása
Homoktövises energia szelet
Tegyük egy kis lábasba a felvágott datolyát, a vizet, a mézet és a fűszerreket. Fedjük le és főzzük kb. 12 percet, amíg az aszalványok teljesen meg nem puhulnak. 20 perc alatt hűtsük szoba hőmérsékletűre. Egy aprítóban aprítjuk fel a zabpelyhet, v. zabkekszet, és egy evőkanálnyi szezámmagot, ezután adjuk hozzá a gyümölcsös keveréket most beletéve a Homoktövist. Aprítsuk addíg , amíg jól formázható masszát nem kapunk. Ha kell , pótoljuk a vizet. Nedves kézzel formázzunk golyókat, és forgassuk meg a pirított szezámmagban. Néhány órára rakjuk a hűtőbe, és már fogyasztható is! (Datolya helyett lehet fügét, aszalt sárgabarackot stb. is használni…) Nekem személy szerint zabkeksszel jobban bejött, mint zabpehellyel 🙂
Mennyiség
személy
Hozzávalók
  • 10 szem datolya
  • 1 marék homoktövisbogyó
  • 1,25 dl langyos víz
  • 1 ek. méz
  • 3 ek. szezámmag (pirítva)
  • 1 bögre zabpehely v. zabkeksz darálva
  • 0,5 tk fahéj frissen reszelt szerencsendió (ízlés szerint)
Mennyiség
személy
Hozzávalók
  • 10 szem datolya
  • 1 marék homoktövisbogyó
  • 1,25 dl langyos víz
  • 1 ek. méz
  • 3 ek. szezámmag (pirítva)
  • 1 bögre zabpehely v. zabkeksz darálva
  • 0,5 tk fahéj frissen reszelt szerencsendió (ízlés szerint)
Megjegyzés

A receptekhez Homoktövis gyümölcsöt ill. belőle készült más alapanyagokat (pl. Homoktövis paszta fagyihoz, stb., készítményeket itt találhatsz: www.homoktovis.hu