(Böjti) Csicsókakrém leves édesköménnyel recept

Csicsókakrém leves recept: (kb. 3 főre)

 

Hozzávalók:

3 db csicsóka és/vagy 2 kanál (“Újjászületés”) csicsókasűrítmény (én mindkettőt használtam de nem kötelező)

1 db édeskömény

3 db zellerszár

3-4 db fokhagyma gerezd

1 db krumpli (nem kötelező)

3 dl zöldségalaplé vagy húslé (lehet kockából is)

2 dl víz (annyi víz, hogy majd ellepje a felkockázott csicsókát)

1 dl tejszín (lehet növényis is)

ízlés szerint, só, bors

dekorálhatjuk csicsóka chipssel, píritott napraforgóval, friss petrezselyemmel, snidlinggel

A csicsókát, édesköményt és 2 db zellerszárat, valamint a krumplit, fokhagymát a zöldségalaplével vagy a húslével megfőzzük, – (ha kockából készítjük annyi vízzel öntjük fel ami még a felkockázott csicsókát, édesköményt, fokhagymát, zellerszárat ellepi, majd ha forr mehet bele a kocka) botturmixal pürésítjük, -(kóstolás után ha szükséges felönthetjük még vízzel, ami főzésnél elpárolgott azt pótoljuk), vékonyan beleszeleteljük a megmaradt 1 db zellerszárat, tejszínnel felöntjük, jól elkeverjük, ízlés szerint só-borsozzuk. Miután egyet-kettőt rottyant levesszük a tűzhelyről és levesbetétnek csicsókachipssel vagy píritott tökmaggal , friss petrezselyemmel, snidlinggel megszórva tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Recept Nyomtatása
(Böjti) Csicsókakrém leves édesköménnyel recept
Mennyiség
Mennyiség