A nyaralás után, suli kezdés , munka időszakában sem maradhatnak el a diétás finomságok
🍊Low – carb kakaós krémes🍊- cukorbetegek is fogyaszthatják
A tésztáját úgy készítjük el mint a
🥥Low-Carb csokoládés – kókuszos sütemény fehér liszt nelkülinek
csak egy kávéskanállal több konjak lisztet
Teszünk hozzá és a tojásfehérjét külön verjük fel és a végén keverjük óvatosan
a masszába. Egy kicsivel nagyobb tepsit használjunk. (én egy közepes lasagne teflon sütőformát használtam).
185 fokon sütjük 25 percig majd 20 percig 175 fokon.
Ha kihűlt a tészta, ketté vágjuk.
Én „Szafi vegan vanilas zabpudingpor”-bol
főztem hozza krémet.
100 ml kókusztej
300 ml tej
40 dkg stevia
50 Gr Szafi vegan vaniliapudingpor
Ha besűrűsödött , turmixoltam bele
50 Gr málnát, egy kis vaniliát és 1 kiskanál konjak lisztet.
Langyos állapotban már a kihűlt tésztára
önthetjük. Majd rárakjuk a tesztalap másik felét. Ha kihűlt a krém 5-6 órán
keresztül hűtőszekrényben dermesztjük.
A végén díszíthetjük eperrel és málnával.
Jó étvágyat !
Emlékeztetéskeppen még egyszer a tészta receptje:
50 gr. Whey csokolades proteinpor
25 gr kokuszolaj
3 tojas- a sárgáját és fehérjét külön választjuk
350 ml kokusztej
50 gr nyirfacukor/ stevia vagy erythrit
40 gr kokuszliszt
1 kiskanal daralt mandula
1 kiskanal konjak-Liszt/ glukomannan ( karcsusit)
1 zacsko glutenmentes sütöpor
1 kskanal homoktövis magliszt ( kötöanyag a sütemenyben).
Fahej, rumaroma, reszelt citrom.
2 evökanal olajmentes kakaopor.
Összeturmixoljuk egymással a hozzávalókat , kivéve a fehérjét, a felvert fehérjét a végén keverjük bele óvatosan majd mehet a tepsi.
Nagyon finom! Jó étvágyat! (Olga doktornő egészséges és tudományos reformkonyhája)