Ősszel sem maradhatnak el a diétás finomságok

A nyaralás után, suli kezdés , munka időszakában sem maradhatnak el a diétás finomságok

🍊Low – carb kakaós krémes🍊- cukorbetegek is fogyaszthatják

A tésztáját úgy készítjük el mint a

🥥Low-Carb csokoládés – kókuszos sütemény fehér liszt nelkülinek

csak egy kávéskanállal több konjak lisztet

Teszünk hozzá és a tojásfehérjét külön verjük fel és a végén keverjük óvatosan

a masszába. Egy kicsivel nagyobb tepsit használjunk. (én egy közepes lasagne teflon sütőformát használtam).

185 fokon sütjük 25 percig majd 20 percig 175 fokon.

 

Ha kihűlt a tészta, ketté vágjuk.

Én „Szafi vegan vanilas zabpudingpor”-bol

főztem hozza krémet.

100 ml kókusztej

300 ml tej

40 dkg stevia

50 Gr Szafi vegan vaniliapudingpor

 

Ha besűrűsödött , turmixoltam bele

50 Gr málnát, egy kis vaniliát és 1 kiskanál konjak lisztet.

Langyos állapotban már a kihűlt tésztára

önthetjük. Majd rárakjuk a tesztalap másik felét. Ha kihűlt a krém 5-6 órán

keresztül hűtőszekrényben dermesztjük.

A végén díszíthetjük eperrel és málnával.

Jó étvágyat !

 

Emlékeztetéskeppen még egyszer a tészta receptje:

 

50 gr. Whey csokolades proteinpor

25 gr kokuszolaj

3 tojas- a sárgáját és fehérjét külön választjuk

350 ml kokusztej

50 gr nyirfacukor/ stevia vagy erythrit

40 gr kokuszliszt

1 kiskanal daralt mandula

1 kiskanal konjak-Liszt/ glukomannan ( karcsusit)

1 zacsko glutenmentes sütöpor

1 kskanal homoktövis magliszt ( kötöanyag a sütemenyben).

Fahej, rumaroma, reszelt citrom.

2 evökanal olajmentes kakaopor.

 

Összeturmixoljuk egymással a hozzávalókat , kivéve a fehérjét, a felvert fehérjét a végén keverjük bele óvatosan majd mehet a tepsi.

 

Nagyon finom! Jó étvágyat! (Olga doktornő egészséges és tudományos reformkonyhája)