Mediterrán Homoktövis leves

Mediterrán Homoktövis Leves – A gyümölcslevesek szerelmeseinek!
Gyors, egyszerű, finom.

Hozzávalók:

  • 1 kis fej cékla
  • 2-3 evőkanál homoktövisbogyó (ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, akkor nem kell hűteni)
  • 1 alma
  • 50 g méz
  • 1 mokkáskanál fahéj (aki szereti a gyömbért tehet hozzá pici gyömbért is)
  • 1 natúr kefír
  • 1,5 dl tiszta víz (nem ásványvíz)
Levesbetét: 1 mandarin, 3-4 szem homoktövisbogyó

A megmosott céklát, almát apró kockákra vágjuk, majd a fagyasztott homoktövisbogyóval, mézzel, kefírrel, fahéjjal, tiszta vízzel összeturmixoljuk az összetevőket. Ha kész a mandarint, – amely a levesbetétet képezi – apró cikkekre szedjük. Leveses tányérba kanalazzuk a levest, és betétként meghintjük a cikkekre szedett mandarinnal és homoktövisbogyóval. A leves kellemes hideg állagú lesz, így hűteni sem szükséges, aki a meleg leves híve, picit langyíthatja, csak ne forralja, mert oda lesz a beltartalom. Akár a hideg téli napokon, de akár nyáron is igazi élvezetet, felüdülést nyújthat ez a mediterrán leves csemege.

Jó étvágyat kívánunk!

Homoktövis.hu Konyhája