Gyors, egyszerű, finom.
Hozzávalók:
- 1 kis fej cékla
- 2-3 evőkanál homoktövisbogyó (ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, akkor nem kell hűteni)
- 1 alma
- 50 g méz
- 1 mokkáskanál fahéj (aki szereti a gyömbért tehet hozzá pici gyömbért is)
- 1 natúr kefír
- 1,5 dl tiszta víz (nem ásványvíz)
Levesbetét: 1 mandarin, 3-4 szem homoktövisbogyó
A megmosott céklát, almát apró kockákra vágjuk, majd a fagyasztott homoktövisbogyóval, mézzel, kefírrel, fahéjjal, tiszta vízzel összeturmixoljuk az összetevőket. Ha kész a mandarint, – amely a levesbetétet képezi – apró cikkekre szedjük. Leveses tányérba kanalazzuk a levest, és betétként meghintjük a cikkekre szedett mandarinnal és homoktövisbogyóval. A leves kellemes hideg állagú lesz, így hűteni sem szükséges, aki a meleg leves híve, picit langyíthatja, csak ne forralja, mert oda lesz a beltartalom. Akár a hideg téli napokon, de akár nyáron is igazi élvezetet, felüdülést nyújthat ez a mediterrán leves csemege.
Jó étvágyat kívánunk!
Homoktövis.hu Konyhája