Lazac homoktövis páccal

Ki ne szeretné a lazacot könnyű brokkolival, fehér borral?

….és ki ne készített volna már halat citrommal? Ha jól belegondolunk a balatoni hekkhez, a pisztránghoz is citromkarikát tálalnak és citromlével ízesítik. Ha ezen a nyomvonalon haladunk akkor mindjárt megértjük, hogy miért illik a homoktövis olyan jól a halhoz? A homoktövis akárcsak a citrom citrusféle gyümölcs, roppant savanykás ízű és tele van C-vitaminnal, így egy finom halhoz nemcsak citrom dukál, hanem bátran használhatjuk a konyhában a homoktövis (desszert és vitamin fajtáit is.)

Lazac homoktövis páccal

Hozzávalók:
– 600 g lazac filé (4 szelet)
– 4 evőkanál Homoktövis lé /Homoktövis Élet Erő granulátumból készített lé = (4 evőkanál vízhez 2-3 teáskanál Homoktövis granulátum/por jól elkeverve)
– 270 g vaj
– 1 hagyma v. 24 evőkanál hagymapor
– 2 evőkanál tengeri só
Elkészítése:
 
A homoktövislét elkeverjük az olvasztott vajjal, hozzáadjuk az aprított hagymát vagy hagymaport, és a sót. Jól összekeverjük. Ha van időnk hűtőbe is tehetjük pár órára, ha nincs az se baj. Öntsük a páckeveréket a lazac szeletek tetejére. Ezt követően tegyük a sütőbe kb. 45 percig, középső rácson sütjük.
Top zöldség, brokkoli és fehérbor illik hozzá. A tetejét megszórhatjuk némi vágott mandulával.