Homoktövis Sorbet (Jégkása)

1)Először készítsük el a cukorszirupot: 2/3-ad rész cukrot keverjünk el 1 rész vízben. A gyorsabb oldódás miatt egyszer forraljuk fel a cukros oldatot, majd hűtsük le!

2)Turmixoljuk le a homoktövis bogyót!

3) Keverjük el a homoktövispépet a lehűtött sziruppal, majd tegyük a mélyhűtőbe 1 órára. Onnan kivéve botmixerrel törjük kásává a megfagyni készülő elegyet.Tegyük vissza a mélyhűtőbe és ismételjük meg még egy-kétszer az akciót!

A cukoradag egyéni ízlés függvényében csökkenthető vagy növelhető, mézzel, fruktózzal, stb. helyettesíthető.

1 adag elkészítéséhez: 5 dkg gyümölcsöt számoljunk vagy 400 ml már vizzel elkevert homoktövis instant teából (ezt egy pohárnyi jégkockával, ízlés szerint mézzel összeturmixoljuk)