Dédanyáink népi módszerei

A Homoktövis húsolaj a ginekológiában (nőgyógyászatban)

1946-ban végeztek először vizsgálatokat a méhnyakerózió kezelésére, gyógyítására Homoktövis húsolajjal. A vizsgálat résztvevői tartós eredményt kaptak rövid kezelés után. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a Homoktövis húsolaj elősegíti a gyors epitelizációt, gyulladásellenes és baktericid hatású, magas biológiai aktívitással bír. Manapság a Homoktövis húsolajat értékes terméknek tekintik. A ginekológiában különböző betegségek gyógyítására használják fel.

Ha életében először állapították meg Önnél a méhnyakeróziót és az a méhnyakon nem túl nagy felületet foglal el, mindenképpen érdemes Önnek megpróbálni ezt az egyszerű eszközt. A húsolaj nem mindenkinek segít, de érdemes megpróbálni.

Hogyan alkalmazható a Homoktövis húsolaj?

A procedúrát a következő módon csináljuk: naponta éjszakára szükséges Homoktövis húsolajba mártott hüvelytampont felhelyezni, és reggel kivenni. Ezután nem szükséges belső öblítést végezni. A sérült méhnyakra hadd fejtse ki tartós hatását a Homoktövis húsolaj maradványa. Mivel a Homoktövis húsolaj erős színező hatással (narancsos) bír és nehezen mosható ki a ruhából, célszerű a kezelés folyamán a hálóruhában naponta cserélendő tisztasági betétet alkalmazni. Ezt a kezelést egy két hónapig kell csinálni a ciklus első felében (rögtön a menstruáció befejezése után). Mindig a ciklus első két hetében. Az Ön szervezetében ezidőben megy végbe a legintenzívebben a regenerálódás, vagyis a húsolaj segíteni fog a regenerálódási folyamatnak. Gyakran 12 nap elegendő az erózió teljes gyógyulásához, de ez a megjegyzés is minden egyes páciensre individuálisan érvényes. Ez a módszer még a terhesség idejére is meg van engedve.

A kezelés fájdalommentes, kellemetlen érzés és bonyodalom mentes, nem vesz igénybe sok időt.
Ez egy egyszerű, könnyen használható módszer az erózió kezelésére, nincs ellenjavallata, kivéve azt az esetet, ha valaki érzékeny a Homoktövis húsolajra.

Az ára alapján mindenki számára hozzáférhető. A Homoktövis húsolaj nem csak segít az erózió gyógyulásában, de segíti a hüvely mikroflórájának tisztulását, olyan infekciók esetében, mint screptococcus, trihomonas, és stafilococcus.
A kezelés befejezése után menjen el nőgyógyászhoz, ha véletlenül még van erózió Önnek javasolni fogják annak leégetését, ha eltűnt akkor fél év múlva ismételten nézesse meg kontroll vizsgálaton az orvossal, hogy tényleg megszűnt-e a betegség. Általában vezesse be magának azt a szabályt, hogy fél évenként megnézeti magát a ginekológussal. A procedúra alkalmazása előtt szükséges konzultálni orvosával, nőgyógyászával, elvégezni a vizsgálatokat és analízist készíttetni.

Öngyógyítással foglalkozva, Önnek mindig emlékeznie kell arra, hogy a népi módszerek nem mindig és nem mindenkinek hatásosak, erősen függnek a konkrét páciens fiziológiájától. Éppen ezért nem kell túlzott reményeket táplálni a méhnyakerózió dédanyáink által használt módszerrel történő megszűntetésében. Legefektívebb módszereknek tekintik manapság:
lézeres égetés-kezelés
kémiai fixáció
Manapság sokféle hatásos módszere létezik a méhnyakerózió kezelésére, de a módszer kiválasztása egyrészt individuális a pacienstől függően, másrészt függ az erózió stádiumától.