Házi Homoktövises-mézes mustár

Homoktövises-mézes mustár Hozzávalók:

– 6 evőkanál fekete vagy barna mustármag
– 1/2 csésze mustárpor
– 3 evőkanál homoktövislé
(Ezt könnyen elkészíthetjük az instant Homoktövis Élet Erő granulátumból 3
evőkanál vízhez 2 teáskanál homoktövis port elkeverünk = homoktövislé)
– 1/4 csésze hideg víz
– 1/4 csésze hideg fehérbor
– 2 teáskanál só
– 3 1/2 evőkanál méz

Elkészítése:

Egy mozsárban összetörjük a mustármagot, de ne porítsuk teljesen, inkább hagyjuk darabosabra. Keverjük össze egy tálban a hozzávalókat (, ha kevésbő csípős mustárt szeretnénk akkor meleg vízet használjunk.) Majd, ha minden összetevőt jól elmixeltünk, akkor egy steril légmentesen zárható üvegben tegyük hűtőbe és 1-2 napig érleljük egy kicsit, hogy az ízek jól összeölelkezzenek. Ezt követően akár egy évig is eláll a hűtőben, de szerintem nem fog! 🙂 Jól illik húsokhoz (szárnyasok, kacsa, csirke, vadhúsok, stb.)