Egészséges Brownie édesburgonyából és banánból🍊- gluténmentes, fehérlisztmentes, karcsúsitó, szénhidratcsökkentett – Homoktövis Magliszttel

🍊Leptin- diéta🍊Egészséges recept, sportolóknak, fogyni vágyóknak, az egészséges életmód kedvelőinek, a gluténmentes táplálkozás híveinek

Dr. Dörnyei Olga orvos reformkonyhájából

 

Egészséges Brownie édesburgonyából és banánból🍊- gluténmentes, fehérlisztmentes, karcsúsitó, szénhidratcsökkentett

Miért egészséges az édesburgonya?
Magas inulintartalma miatt táplálja azokat a bélbaktériumokat, melyek a fogyásért felelősek és a gyulladásos folyamatokat a bélrendszerben gátolják.

Hozzávalók:

Száraz hozzávalók:
1 db édesburgonya megfőzve, pürésítve
2 banán pürésítve
3 evőkanál kókuszliszt
3 evőkanál mandulaliszt vagy olajmentes darált mandula ( stabilan tartja a leptin szintet)
1 mokkáskanál konjak- liszt – ( glukomannan a karcsú alakért), ha nincsen kéznél, elhagyható , viszont akkor egy kicsivel több sütőpor kell
1 zacskó sütőpor
1 kiskanál Homoktövis Liszt ( magas a rosttartalma)
4 evőkanál sztevia por vagy kókuszvirágcukor vagy 3 evőkanál eritrit
2 evőkanál csokoládé – ízű fehérje por
1 evőkanál Sütőprotein ( elhagyható, de akkor 6 evőkanál kakaópor kell)
5 evőkanál olaj mentes kakaópor

Nedves hozzávalók:
2 tojás
1 tojásnak a fehérjéje felverve
120 ml kókusztej ( konzervből a sűrűje)
50 Gr Kókuszolaj
3 evőkanál mandulatej
3 evőkanál kókuszvirágszirup
( helyettesíthető szteviaval, vagy más édesítőszerrel)

Fűszerek: reszelt citrom, rumaroma, fahéj, egy csipetnyi Instant Kavé

Töltelék: 400 gr datolya apróra vágva ( elötte való éjszaka beáztatjuk hideg vízbe)
mandulalapocskák, egy fél étcsokoládé lereszelve

Sütőforma (négyzetes – közepes)

Összekeverjük a száraz hozzávalókat egymással, majd a nedves hozzávalókat turmixoljuk össze. ( a felvert tojáshabot a végen Adjuk hozzá). Majd a száraz hozzávalókat habarjuk össze a nedves hozzávalókkal. Majd a fűszereket keverjük a tésztához.

  

A tésztának a felét egy sütőpapírral kibélelt négyzetes tepsibe öntjük.
Majd rárakjuk a darabokra vágott datolyát, mandulalapocskákat és darált csokoládét.
Majd ráborítjuk a maradék tésztát.

160 fokon sütjük 20 percig.
Nem sütném tovább, mert akkor kiszárad
a tészta és nem lesz finom szaftos a belseje.

Éjszaka hűvös helyen hagyjuk megdermedni.
Másnap szeletelhető és fogyasztható!

Jó étvágyat! Nagyon finom 😜😆👍!

Miért javaslom a darált mandulát és konjak- lisztet?
Egy klasszikus ( fehér lisztböl és cukorbol keszült) Brownie- val ellentétben mar egy szelet több órára jóllakottság érzetet kelt és csillapítja a csokoládé utáni sóvárgást😉. Míg a klasszikus brownie után az egész tepsit megtudnánk enni😂😆🤣👍.