BARNÍTÓ HOMOKTÖVIS és EGYÉB AKTUALITÁSOK

Természetes barnaság és belülről eredő sejtvédelem

Most már hivatalosan is itt állunk a NYÁR küszöbén. Május utolsó napját felváltják az egyre melegebb júniusi napok. Az embereket egyre jobban foglalkoztatja a jól megérdemelt nyári szabadság, családi vakáció, utazás gondolata. Ilyenkor mindenki szeretne jól kinézni a bikiniben és szép nyári színt, egészséges barnaságot szerezni. Mindazonáltal, hogy ebben az időszakban kiemelten kell figyelni bőrünk egészségére, a káros UV sugarakra, adunk pár hasznos tippet a természetes barnaság és belülről eredő sejtvédelemmel kapcsolatban. Sokan kedvelik az első éltető tavaszi napsugarakat, mely mértékkel használva egészséges is. A szép barna bőrszín megőrzését segíti, ha rendszeresen fogyasztunk karotinoidokat és vitaminokat tartalmazó sárgarépát, valamint a Homoktövis növényéből nyert húsolajat. A Homoktövis Húsolaj és a Sárgarépa karotionoidjai belülről elősegítik a természetes barnulást és hosszabb ideig megőrzik – kevesebb napozás mellett is – barnaságunkat. Több hónapos fogyasztás után, ha nem is jutunk napozáshoz arcbőrünk akkor is szép barnás lesz.

A segjtekbe zárt napsugár

A karotinoidok mint az A-vitamin elővitaminjai elraktározódnak a bőrben, védik a hámréteget. Pozitivan befolyásolják a pigmentképződést, tehát növelik barnulási készségünket kisebb napsugárzás mellett is. Természetes módon belsőleg barnítanak és ezzel együtt mérséklik a leégést is. Már napi egy mokkáskanál húsolaj rendszeres fogyasztása esetén a napozás hatása biztosabb és akár a csekély téli napsugárzás is tartósabb barnulást eredményez.

Sejtvédelem

A homoktövis Húsolaj tokoferoljai (E-vitamin) és a karotinoidok antioxidáns vitminokként védik bőrünket az olyan környezeti ártalmakkal szemben, mint dohányfüst, kipufogógáz és más emissziók, az ibolyántúli, – az intenzív napsugárzás, megakadályozza a sejtjeinket romboló szabadgyökök keletkezését. A húsolaj E-és F-vitaminja stabilizáló hatást gyakorol és rugalmasan tartja a bőrsejteket. Bársonyosan simává teszi a bőrt és megelőzi a ráncképződést.