Ami a homoktövisből készíthető

A szűz préslén, olajon, teán keresztül egészen a csoki bonbonig, a konyhától a szépítkezésig, bátran, kreatívan, egészségesen.

Felsorolni is nehéz konkrétan mi minden készül hiszen a kozmetikai és élelmiszeriparban is fellelhető már arckrém, hajsampon, szörp, lekvár, fagylalt, és még ki tudja hány féle variációban találkozni vele. A Dr. Fitokup Kft. immáron több mint 26 éve foglalkozik Nemesített Homoktövissel (Ültetvénytől a feldolgozásig), így nagy tapasztalatra és szaktudásra szert téve. Már a szüretelése sem egyszerű ennek a gyönyörű narancsos bogyónak. Frissen szedve azonnal fel kell dolgozni vagy fagyasztani, hiszen leszedés után 4 órával erjedésnek indulhat. 23 féle formában találkozhattok nálunk vele. Présolajakkal, külön a húsából préselt olajjal, külön a magjából préselt olajjal, ezeknek létezik kapszulás formája is (a kényesebb gyomrúak kedvéért), de italformájában is fogyaszthatóak: tea, lésűrítmények, limonádé, koktél, stb.. A nyalogatós nyami kategóriájűban a zselék, paszták, továbbá tabletták, de gasztro vonalon homoktövisből készíthető fagyi paszta is. Ezeket mind speciális technológiával készítjük, alacsony hőmérsékleten, hogy ne sérüljön a vitamin-és egyéb beltartalom.

homoktövisből készíthető

homoktövisolaj
homoktövisből készíthető

homoktövisből készíthető

homoktövisből készíthető
homoktövisből készíthető

homoktövisből készíthető

EGY KIS ÉRDEKESSÉG

Finnországban még bélyeget is találni Homoktövisről, de Orosz iparművészek ékszereket, porcelánokat készítenek e nagy becsben tartott szupergyümölcsről mintázva, megihletve. Németországban főleg dzsemként, de likőrként is készítik ill. közkedvelt. Nem csoda, hogy ez a színében, formájában, hatásában is figyelmet keltő csodanövény ilyen népszerűségnek örvend az egész világon. Ha valaki járt már homoktövis ültetvényen bizonyosan olyan érzése támadt, mintha “Édenkertben” járna, a pompás narancssárga gyümölcsök szinte kínálják magukat, mind a szemnek gyönyörködtető látványt nyújtanak, mind az ízlelőbimbóknak .(Bár tény, hogy első találkozásra nyersen fogyasztva kétségkívül fanyar, savanykás, olyan, mint a “kaviár” vagy szeretjük vagy nem. De, ha túltesszük magunkat az első “sokkhatáson” 🙂 és megnézzük milyen sok C-vitamint+ egyéb vitamint, makro-mikro elemet és bioaktív anyagot tartalmaznak természetes formában (különösen a nemesített fajtája), akkor rájövünk, hogy érdemes megismerkedni vele.