2019. március 6.-val ELKEZDŐDÖTT A  HÚSVÉT ELŐTTI BÖJTI IDŐSZAK

ELKEZDŐDÖTT A  HÚSVÉT ELŐTTI BÖJTI IDŐSZAK

Nagyböjt idején, hamvazószerdától (2019. márc.6.-tól ) – a húsvéti vasárnapig tartó időszakban szokás megfogadni, hogy lemondunk valamiről, ami tényleg hiányzik majd nekünk húsvétig. Sokan a keresztény hagyományokat követve húsböjtöt tartanak, mások cukor- vagy édességböjtöt, de akad, aki az alkoholt, a kávét vagy más élvezeti cikkeket adja fel erre az időszakra, esetleg többet is.

Van aki a kreatív módját választja ennek a szokásnak, ami igazi kihívás elé állítja saját magát az embernek. Van aki kibírja negyven napon keresztül , de olyan is akad akinek nem kenyere a koplalás. Összegezve egyesek vallási célból, mások a közelgő bikini szezonra gondolva kezdenek böjtbe, diétába. A jóllakottságérzést kevesen vagyunk képesek nélkülözni. Az éhség csökkentésében segíthet természetes módon az „Újjászületés” Csicsóka Tabletta, mely Fitokorrektor néven kapható a Bioboltokban. Napi 5xször 2-3 tabletta bő folyadékkal bevéve, étkezések előtt. A csicsókából készült készítmény rendkívül gazdag a biológiailag fontos inulinban és más diétás rostban. (A csicsóka rendkívül gazdag makro- és mikroelemekben, vitaminokban, esszenciális aminosavakban.)

Ebben az időszakban a családdal kerüljük a nehéz ételeket, az átlagnál is több zöldség-gyümölcs turmixot készítünk. A gyereknek az iskolába úgy mond színes turmixokat pakolok. Egyik nap narancs színű: (narancs, homoktövis, sárgarépa), másik nap zöld (lugósító): (bébi spenót, uborka, kiwi, zöld alma), harmadik nap a piros bogyós gyümölcsök kerülnek terítékre.

 

TI miről mondanátok le (vagy mondtatok már le az elmúlt évek böjti szakasza során)? (hús, édesség, cigi, stb.)